Frano Matušić primio izaslanstva dvaju odbora bugarskog Narodnog sobranja

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Frano Matušić sa članovima Odbora primio je izaslanstvo Odbora za europske poslove i nadzor europskih fondova i Odbora za vanjsku politiku i obranu Narodnog sobranja Republike Bugarske.

Frano Matušić je zahvalio na svemu što je Bugarska činila i čini za Hrvatsku na njezinom putu u Europsku uniju. Bilateralni odnosi dviju zemalja su izvanredni, bez otvorenih pitanja, istaknuo je Matušić. Ono na čemu treba zajednički raditi jest intenziviranje gospodarske suradnje, suglasni su sugovornici.

Govoreći o trenutačnom stanju pregovaračkog procesa Hrvatske s Europskom unijom, Matušić je kazao da se očekuje zatvaranje poglavlja 23. Pravosuđe i temeljna prva i poglavlja 8. Tržišno natjecanje tijekom sljedeća dva mjeseca. 

Predsjednik Odbora za vanjsku politiku i obranu bugarskog Sobranja Dobroslav Dimitrov naglasio je da Bugarska razumije i podržava sve napore koje Hrvatska čini kako bi dovršila pregovarački proces s Europskom unijom za vrijeme mađarskog predsjedanja Unijom. Iz svoga iskustva znamo koliko truda treba uložiti kako bi se postigao „europski cilj“, kazao je Dimitrov.

Govoreći o stanju u regiji Frano Matušić je istaknuo da Hrvatska snažno podupire susjedne zemlje u njihovoj europskoj perspektivi koja jedina jamči mir i stabilnost regije.

Autor: Služba za odnose s javnošću