Frano Matušić primio predsjednika Knesseta Reuvena Rivlina

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora Frano Matušić sa članovima Međuparlamentarne skupine prijateljstva Izrael - Hrvatska primio je predsjednika Knesseta Države Izrael Reuvena Rivlina. 

Sugovornici su suglasni da su bilateralni odnosi dviju zemalja odlični. Parlamentarna suradnja je intenzivna kao i drugi politički susreti na visokim razinama koji doprinose dinamici odnosa Izraela i Hrvatske. Predsjednik Knesseta Rivlin čestitao je Hrvatskoj na završetku pregovora s Europskom unijom te istaknuo važnost demokratskog puta Hrvatske posljednjih dvadeset godina. "Pozdravljamo članstvo Hrvatske u Europskoj uniji i očekujemo da ćemo u toj članici imati prijatelja kao što je to bio slučaj i do sad", kazao je Rivlin. Razgovaralo se i o političkoj situaciji na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi. "Pitanje sigurnosti i stabilnosti je ključno pitanje na Bliskom istoku", kazao je Rivlin. Samo dijalogom i međusobnim razumijevanjem može se postići dugoročni mir na tom području, dodao je predsjednik Knesseta. 

Bilo je riječi i o već započetom Croatia Summitu u Dubrovniku na koji predsjednik Knesseta dolazi i kao izaslanik izraelskog premijera. Sastanak je zaključen dogovorom o budućoj suradnji i pozivom za uzvratni posjet izraelskom parlamentu.

Autor: Služba za odnose s javnošću