Furio Radin, Ruža Tomašić i Nedžad Hodžić primili izaslanstvo Državnoga povjerenstva za etničke poslove Kine

Zagreb - Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin sa članovima Odbora Ružom Tomašić i Nedžadom Hodžićem primio je izaslanstvo Državnoga povjerenstva za etničke poslove Kine.

Sugovornici su uvodno razmijenili  iskustva i mišljenja o položaju nacionalnih manjina dviju zemalja. Voditelj kineskog izaslanstva Gong Zhaoqiang istaknuo je da u Kini ima 56 različitih nacionalnih manjina, a od ukupnog broja stanovnika Kine 8.5 posto su manjine. U parlamentu su manjine također zastupljene s 12 posto od ukupnog broja zastupnica i zastupnika.

Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Furio Radin kineskim je kolegama predstavio rad i aktivnosti Odbora. Naglasio je da se Odbor bavi širokim spektrom pitanja iz područja ljudskih prava i prava nacionalnih manjina. Prema Ustavnom zakonu u Saboru su manjine zastupljene s osam predstavnika, istaknuo je Radin. 

U završnom dijelu susreta voditelj kineskog izaslanstva Zhaoqiang pozvao je Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u uzvratni posjet Kini.
 

Autor: Služba za medije