Goran Beus Richembergh primio izaslanstvo njemačkog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Goran Beus Richembergh sa članovima Odbora primio je u posjet predsjednika Odbora za turizam parlamenta Savezne Republike Njemačke Klausa Brähmiga s izaslanstvom. 

Dvije prijateljske zemlje imaju tradicionalno vrlo dobre bilateralne odnose te intenzivnu suradnju na različitim političkim razinama, uvodno je kazao predsjednik Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Beus Richembergh. 

Razgovaralo se i o poziciji Hrvatske kao turističke zemlje, pri čemu je Beus Richembergh istaknuo da je i u teškim kriznim vremenima Hrvatska uspjela očuvati svoju poziciju te je čak i ojačati na turističkom tržištu. 

Osvrnuvši se na predstojeći ulazak Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije, Klaus Brähmig je istaknuo da očekuje uspješnu zajedničku suradnju dviju zemalja i unutar EU. „Zajedničkim naporima možemo svladavati i rješavati izazove unutar EU“, dodao je predsjednik Odbora za turizam njemačkog parlamenta. 

U nastavku razgovora predsjednik Odbora za turizam Hrvatskoga sabora Beus Richembergh predstavio je njemačkim kolegama način rada, nadležnosti i programske ciljeve Odbora. „Uz sudjelovanje u legislativnom procesu, vodimo i proaktivnu politiku, odnosno pokušavamo izvršnoj vlasti ukazati na probleme koje uočavamo u području turizma te iznaći moguće modele za njihovo rješenje“, kazao je Beus Richembergh. Sastanak je zaključen dogovorom o budućoj suradnji. 

Autor: Služba za medije