Gordan Jandroković primio austrijsku veleposlanicu Andreu Ikić-Böhm

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za europske integracije Gordan Jandroković primio je veleposlanicu Republike Austrije u Republici Hrvatskoj Andreu Ikić-Böhm. Bilateralni odnosi Austrije i Hrvatske odlični su i bez otvorenih pitanja, uvodno su konstatirali sugovornici.

Veleposlanica Ikić-Böhm izrazila je zadovoljstvo zbog zaključenja hrvatskih pregovora s Europskom unijom kazavši kako će Hrvatska uskoro i formalno postati članicom "europske obitelji", a uputila je i čestitke povodom uspješna ishoda referenduma o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. Republika Hrvatska ima vodeću ulogu u regiji te može poslužiti kao model ostalim susjednim zemljama na njihovu putu za članstvo u EU, istaknula je veleposlanica. Gordan Jandroković zahvalio je na sveukupnoj podršci Republike Austrije Hrvatskoj na njezinu europskom putu. 

U nastavku su razgovarali i o drugim važnim područjima suradnje dviju zemalja. Gordan Jandroković istaknuo je da je Austrija jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Hrvatske te na tom području vidi još otvorenog prostora za napredak. Razmjena iskustava i informacija u kontekstu europskih poslova također je jedno od ključnih područja suradnje, suglasni su Jandroković i Ikić-Böhm. Razgovarali su i o političkoj situaciji u Austriji.

Autor: Služba za odnose s javnošću