Gordan Jandroković primio veleposlanika Japana Masarua Tsuija

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za europske integracije Gordan Jandroković primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Japana Masarua Tsujija.

Japanski je veleposlanik pozdravio završetak pregovora s Europskom unijom, rekavši da se radi o odličnoj stvari za Republiku Hrvatsku te da će to omogućiti veće buduća ulaganja u Hrvatsku. Jandroković se složio, ocijenivši da su odnosi između naših dviju zemalja odlični i bez otvorenih pitanja. Ujedno je zahvalio japanskom veleposlaniku na pomoći koju su pružili jednom našem gradu i to u vrijeme njihove najveće tragedije u novijoj japanskoj povijesti, velikom prošlogodišnjem potresu i tsunamiju. Japanski je veleposlanik zahvalio na podršci koju je Hrvatska pružila Japanu i Japancima tijekom te tragedije.

U nastavku razgovora oba su se sugovornika složila kako su neophodna veća japanska ulaganja u Republiku Hrvatsku te da je neophodno potrebno stvoriti što bolju ulagačku klimu u Hrvatskoj. „Želja za ulaganjem postoji“, primijetio je Jandroković tijekom posljednjeg posjeta Japanu.

Japanski je veleposlanik završno rekao da je imidž Hrvatske u Japanu jako dobar, ali da se uglavnom svodi na turistički imidž zemlje. „Naša je želja i moja je misija povećati japanske greenfield investicije u Hrvatsku“, zaključio je Tsuji.

Autor: Služba za odnose s javnošću