Gordan Jandroković sastao se s veleposlanikom Republike Kosova Valdetom Sadikuom

Zagreb – Zastupnik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Republike Kosova u Hrvatskoj Valdeta Sadikua. 

U vrlo prijateljskom ozračju razgovora Jandroković i Sadiku prisjetili su se 2010. godine kada je, kao tadašnji ministar vanjskih poslova, Gordan Jandroković otvorio prvo veleposlanstvo Kosova u Zagrebu. Veleposlanik Sadiku zahvalio je Hrvatskoj na potpori i suradnji na svim institucionalnim razinama tijekom svog mandata. Istaknuo je kako su svugdje nailazili na otvorena vrata što je rezultiralo pozitivnim rezultatima rada i brojnim sklopljenim ugovorima. 

Sadiku je istaknuo kako treba nastaviti raditi na regionalnoj suradnji, posebno na polju gospodarstva jer velike potencijale vidi u poljoprivredi. Upravo radi intenziviranja gospodarske suradnje Veleposlanstvo Kosova jedan je od organizatora Gospodarskog foruma Hrvatska – Kosovo koji se 2011. održao u Prištini, a 2012. u Zagrebu.

Gordan Jandroković potvrdio je odličnu bilateralnu suradnju među našim zemljama istaknuvši kako će Kosovo uvijek imati hrvatsku potporu i u budućnosti. Jandroković je, zahvalivši na dosadašnjoj suradnji, Sadikuu zaželio sve najbolje u njegovu budućem radu časnika za vezu u uredu EU-a u Beogradu.
 

Autor: Služba za medije