Gordana Sobol održala sastanak s parlamentarcima iz Gruzije

Zagreb - Predsjednica Mandatno–imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol primila je izaslanstvo Parlamenta Gruzije.  

Izaslanstvo je predvodila prva potpredsjednica Parlamenta Gruzije Manana Kobakhidze. U uvodnom dijelu susreta članovi gruzijskog parlamenta pokazali su interes za hrvatska iskustva iz procesa pristupanja Europskoj uniji. Prva potpredsjednica parlamenta Gruzije Manana Kobakhidze istaknula je da je Gruzija zainteresirana za integracije u Europsku uniju i NATO te da će im hrvatska iskustva biti dragocjena. 
- Podržavamo proširenje Europske unije te smo otvoreni za pomoć Gruziji na "europskom putu", istaknula je Gordana Sobol. 

Goste iz Gruzije posebno je zanimao zakonodavni okvir i praktično provođenje zakona u Hrvatskoj na području ravnopravnosti spolova. Gordana Sobol predstavila je gostima zakonsku platformu kojom se u Hrvatskoj uređuje to područje. Sobol je posebno izdvojila Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o suzbijanju diskriminacije kao zakone koji utvrđuju osnovne standarde u zaštiti ženskih ljudskih prava i ravnopravnosti spolova. 

Produbljivanje odnosa dviju zemalja i intenzivnija suradnja na parlamentarnoj razini bit će od obostrane koristi, zaključili su sugovornici na kraju sastanka.
  
 
 

Autor: Služba za medije