Gordana Sobol primila predstavnika Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice

Zagreb - Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora Gordana Sobol sastala se s predstavnikom Visokog povjerenstva UN-a za izbjeglice Jean Claudeom Concolatom povodom početka sveeuropske kampanje ''Parlamenti ujedinjeni u borbi protiv obiteljskog nasilja nad ženama''. Kampanju je pokrenulo Vijeće Europe radi suzbijanja nasilje nad ženama, a trajat će od 24. studenog 2006. do 08. ožujka 2008. godine.

Na sastanku je istaknuta važnost pokrenute kampanje, a u okviru nje i uloga Odbora za ravnopravnost spolova. Predstavnik Visokog povjerenstva UN-a Jean Claude Concolato predstavio je spot koji se bavi problematikom nasilja nad ženama, a čiji supokrovitelj je bio i Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora. U okviru 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama, koji počinju 25. studenoga 2006. godine, nastojat će se dogovoriti prezentacija spota u Hrvatskom saboru.

Jean Claude Concolato pohvalio je napore i postignute rezultate Republike Hrvatske na ovom području. Dogovorivši daljnju suradnju, predsjednica Odbora Gordana Sobol je istaknula da se budući koraci u borbi protiv nasilja nad ženama trebaju koncentrirati na poboljšanje koordinacije među institucijama nadležnima za ovu problematiku, te na kontinuiranu i kvalitetnu edukaciju kako žrtava nasilja tako i počinitelja.