Grozdana Perić sudjelovala na međuparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u EU-u

Beč – Predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić sudjelovala je na međuparlamentarnoj konferenciji o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u Europskoj uniji koja je 17. i 18. rujna održana u Beču.

U skladu s Poslovnikom konferencija se održava dva puta godišnje, u koordinaciji s Europskim semestrom, u prvom polugodištu u Europskom parlamentu u Bruxellesu pod zajedničkim predsjedanjem parlamenta države koja predsjeda Vijećem i Europskog parlamenta te u drugom polugodištu u državi članici koja predsjeda Vijećem, u ovom slučaju Austriji, pod predsjedanjem njezina parlamenta. Konferencija se saziva prije predstavljanja Godišnjeg pregleda rasta i usvajanja nacionalnih programa reformi, a sudjeluju izaslanstava nadležnih odbora nacionalnih parlamenata država članica Europske unije i Europskog parlamenta.

Teme bečke konferencije bile su implementacija okvira fiskalnog upravljanja u Europskoj uniji, investicije, inovacije i obrazovanje kao pokretači konkurentne Europe, digitalizacija i njezin utjecaj  na zapošljavanje te borba protiv utaje poreza. Zastupnica Grozdana Perić u svojem se obraćanju osvrnula na izmjene u poreznom sustavu, pojednostavljenje poreznih stopa, povećanje neoporezivog dijela dohotka te napredak u zakonodavnom okviru kod sprečavanja utaje poreza.

Autor: Odbor za financije i državni proračun