Igor Rađenović primio veleposlanika Ukrajine Oleksandra Levčenka

Zagreb – Predsjednik Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović sastao se s veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandrom Levčenkom. 

U otvorenom i prijateljskom razgovoru veleposlanik Levčenko, po struci povjesničar, pohvalio se dobrim poznavanjem hrvatskoga jezika i naše zemlje općenito jer smatra da je poznavanje naroda osnovni preduvjet uspostave povjerenja među nacijama. Razvoj gospodarskih odnosa smatra izuzetno važnim pa je s veseljem najavio nastavak rada Međuvladinog hrvatsko–ukrajinskog odbora za trgovinsko- gospodarsku suradnju. Nastavak rada tog odbora najavljen je za 12. studenog 2012. u Kijevu. Levčenko je Rađenovića izvijestio i o datumu održavanja parlamentarnih izbora u Ukrajini – 28. listopada 2012.

Poboljšanju gospodarskih odnosa među dvjema zemljama pomoći će otvaranje počasnog konzulata Republike Hrvatske u Ukrajini u gradu Donjecku, samom industrijskom srcu Ukrajine. Također je najavio skori dolazak izaslanstva ukrajinskih gospodarstvenika u Hrvatsku kako bi se što bolje upoznali s postojećom situacijom. 

Predsjednik saborskog Odbora za gospodarstvo Igor Rađenović informirao je ukrajinskog veleposlanika o trenutačnoj gospodarskoj situaciji u Republici Hrvatskoj, kao i o planovima za budućnost. Naglasio je kako je održavanje fiskalne stabilnosti značajan rezultat hrvatske Vlade, što je i potvrdio sačuvani kreditni rejting. Kao drugu važnu točku istaknuo je stabilnost bankarskog sustava. Najavio je da se nakon dugogodišnjeg pada BDP-a, u 2013. godini može očekivati gospodarski rast, pri čemu je posebno istaknuo je važnost oporavka industrijske proizvodnje. 
 

Autor: Služba za medije