Ines Strenja-Linić primila Lori Schneider i predstavnice Saveza društava multiple skleroze Hrvatske

Zagreb - Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić, u povodu obilježavanja 31. svibnja - Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze, primila je Lori Schneider - prvu osobu oboljelu od multiple skleroze koja je osvojila sedam najviših planinskih vrhova svijeta te zagovarateljicu interesa djece i odraslih koji žive s neurološkim poremećajima i invaliditetom te predstavnice Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

Lori Schneider uvodno je izvijestila predsjednicu Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenju-Linić o aktivnostima koje provodi radi podizanja svijesti o multiploj sklerozi na globalnom planu. Podsjetila je kako aktivno radi na osnaživanju i motiviranju oboljelih od ove bolesti, istaknuvši važnost nadilaženja osobnih ograničenja. Govorila je i o osobnom iskustvu od otkrivanja dijagnoze multiple skleroze do metoda i tretmana liječenja kao i o cijelom spektru tegoba i smetnji s kojima se susreću oboljeli.

Predsjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić govorila je o dijagnostici i liječenju multiple skleroze u Hrvatskoj.  Istaknula je nove kriterije liječenja multiple skleroze te dodala kako je izrazito važna rana terapija, odmah po uspostavi dijagnoze. Sugovornice su u nastavku razmijenile mišljenja o američkom i hrvatskom zdravstvenom sustavu te standardima zdravstvene zaštite.

Autor: Služba za medije