Ivica Mišić primio kanadskog veleposlanika Daniela Maksymiuka

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-kanadske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivica Mišić primio je veleposlanika Kanade u Republici Hrvatskoj Daniela Maksymiuka. 

Voditelj Skupine istaknuo je kako 250 tisuća Hrvata koji žive u Kanadi predstavljaju važnu poveznicu dviju zemalja. Izrazio je zadovoljstvo što je Kanada ukinula vize za hrvatske državljane, te snažno podupirala članstvo RH u NATO-u. Veleposlanik je ocijenio odnose Kanade i Hrvatske dobrim i prijateljskim, s mogućnošću daljnjeg napretka, posebice na gospodarskom području. Istaknuo je kako je RH treća država koja je ratificirala Sveobuhvatni gospodarski i trgovinski sporazum (CETA), kao i Sporazum o strateškom partnerstvu između EU i Kanade (SPA). - Smatram da ti sporazumi mogu donijeti konkretne prednosti u ekonomskoj i mnogim drugim područjima suradnje te da je vrijeme da počnemo ubirati rezultate, naglasio je veleposlanik. 

Dužnosnici su razmijenili mišljenja o suradnji dviju zemalja u turizmu, brodogradnji, farmaceutskoj industriji, te energetskom sektoru. Povodom 25 godina diplomatskih odnosa RH i Kanade, koja se obilježava tijekom ove godine, veleposlanik i voditelj Skupine složili su se kako treba intenzivirati parlamentarnu suradnju, posebice Hrvatsko-kanadske skupine i istovjetne skupine prijateljstva u kanadskom parlamentu.
 

Autor: Hrvatsko-kanadska međuparlamentarna skupina prijateljstva