Izaslanica predsjednika Sabora Zdravka Bušić upisala se u knjigu žalosti u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija

Zagreb – Predsjednica Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, zastupnica Zdravka Bušić upisala se u ponedjeljak u knjigu žalosti koju je u povodu smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj otvorio u Kući Europe.

"Uime Hrvatskoga sabora, predsjednika Gordana Jandrokovića i u svoje osobno, izražavam iskrenu sućut povodom iznenadne smrti predsjednika Europskog parlamenta Davida Sassolija.

Predsjednik Sassoli ostat će zapamćen kao čovjek iznimnih vrijednosti i dijaloga, posvećen općem dobru i europskom projektu temeljenom na posebnostima naroda i država članica.

Hrvatski narod će ga sa zahvalnošću pamtiti kao prijatelja koji je Hrvatskoj pružao potporu na njezinu putu u zajednicu europskih država. 

Obitelji predsjednika Sassolija izražavamo iskrenu sućut", napisala je izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Zdravka Bušić u knjigu žalosti.