Izaslanstvo Hrvatskoga sabora sudjeluje u radu Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Zagreb - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, koje predvodi voditelj Izaslanstva Frano Matušić, sudjelovat će u radu 4. dijela redovitog zasjedanja Parlamentarne skupštine Vijeća Europe koje će se održati od 2. do 6. listopada u Strasbourgu. U Izaslanstvu su i članovi: Neven Mimica, Miomir Žužul, Milorad Pupovac, Željka Antunović, Jagoda Martinčević, Slaven Letica i Ruža Lelić. 

U raspravi o nekim temama koje će se naći na dnevnom redu zasjedanja, sudjelovat će i članovi Izaslanstva Hrvatskog sabora. U raspravi o političkom stanju na Balkanu sudjelovat će Milorad Pupovac, Frano Matušić i Neven Mimica, a o temi aktualnog stanja na Kosovu govorit će Milorad Pupovac, koji će sudjelovati i u raspravi na temu "Ratifikacija Okvirne konvencije za  zaštitu nacionalnih manjina od strane država članica Vijeća Europe".

Kako se ove godine obilježava 10. obljetnica članstva Hrvatske u Vijeću Europe, zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe nazočit će i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader, koji će se na plenarnoj sjednici obratiti izaslanicima. Predsjednik hrvatske Vlade tom će prigodom Vijeću Europe na dar predati skulpturu "Gimnastičar", rad Vaska Lipovca.