Izaslanstvo pekinškog gradskog distrikta Haidian posjetilo Sabor

Zagreb - Predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i voditelj Hrvatsko-kineske skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Gordan Maras s članovima Odbora i Skupine prijateljstva održao je u utorak sastanak s izaslanstvom pekinškoga gradskog distrikta Haidian, koje je predvodio Yu Jun, tajnik Komunističke partije Kine gradskoga distrikta Haidian u Pekingu.

Gordan Maras je istaknuo da su odnosi između Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine u stalnom usponu i da dvije države blisko surađuju ne samo na političkom i gospodarskom području, nego i na područjima kulture, obrazovanja, znanosti i sporta. Posebno je naglasio suradnju u okviru „Gospodarskoga pojasa Put svile“ i inicijative „Jedan pojas, jedan put“ te je izrazio zadovoljstvo što će Hrvatska 2019. godine biti zemlja domaćin sastanka između Kine i 16 država srednje i istočne Europe.

Yu Jun je istaknuo da je osnovni cilj posjeta izaslanstva pekinškoga gradskoga distrikta Haidian Hrvatskoj razvijanje i intenziviranje suradnje između dviju država i njihovih glavnih gradova te razmjena mišljenja glede proširenja gospodarske suradnje u područjima informacijske tehnologije, energetike i turizma. Na kraju sastanka pozvao je izaslanstva Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo i Hrvatsko-kineske skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora da u dogledno vrijeme službeno posjete gradski distrikt Haidian u Pekingu, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno.
 

Autor: Hrvatsko-kineska skupina prijateljstva