Izaslanstvo Sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a održalo prvu sjednicu

Zagreb - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a održalo je svoju prvu sjednicu u četvrtak, 8. ožujka 2012. godine. Na sjednici su se članovi upoznali s ulogom, djelokrugom, organizacijskom strukturom i misijom Parlamentarne skupštine NATO-a. Usvojen je raspored članova Izaslanstva po radnim tijelima Parlamentarne skupštine NATO-a kao i pregled predstojećih aktivnosti PS NATO-a te odlučivanje o sudjelovanju saborskog izaslanstva u aktivnostima Parlamentarne skupštine. Istaknuta je važnost sudjelovanja hrvatskoga Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a kao punopravnog člana toga, za međunarodnu sigurnost, značajnog tijela. 

Saborsko Izaslanstvo u Parlamentarnoj skupštini NATO-a izvijestilo je kako želi uspostaviti redovitu komunikaciju s hrvatskom javnosti te da će javnost redovito izvještavati o svojim aktivnostima. 

Novo Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a osnovano je odlukom Hrvatskoga sabora donesenom na sjednici 24. veljače 2012., kada je određen i sastav Izaslanstva. Za voditelja Izaslanstva izabran je zastupnik Boris Blažeković, a članovi su: Marin Jurjević, Sandra Petrović, Davor Ivo Stier i Davor Božinović.

Autor: iRedakcija/Izaslanstvo Sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a