Jandroković primio veleposlanicu Bosne i Hercegovine Renatu Paškalj

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković primio je u posjet veleposlanicu Bosne i Hercegovine Renatu Paškalj. 

U uvodnome dijelu sastanka sugovornici su se osvrnuli na dvodnevni službeni posjet izaslanstva Predsjedništva Bosne i Hercegovine Hrvatskoj koji je završio u srijedu. - Sastanke održane na najvišim političkim razinama ocjenjujem pozitivnim i konstruktivnim, istaknuo je predsjednik Odbora za europske poslove Jandroković. 

Veleposlanica BiH Renata Paškalj kazala je kako se održava kontinuitet posjeta izaslanstava BiH Hrvatskoj te dodala da 29. i 30. ožujka u službeni posjet dolazi i Kolegij Zastupničkoga doma, a u planu je i zajednička sjednica Vlade RH i Vijeća ministara BiH te intenziviranje bilateralnih konzultacija. Dvije zemlje surađuju na mnogim zajedničkim infrastrukturnim projektima s tendencijom proširenja partnerstva i na okvir prekogranične suradnje, istaknuo je Jandroković. Govoreći o parlamentarnoj suradnji dviju zemalja, istaknuo je važnost njezina intenziviranja, posebice na razini dvaju odbora za europske poslove. 

U završnome dijelu susreta veleposlanica Paškalj zahvalila je Hrvatskoj na političkoj, diplomatskoj i tehničkoj podršci BiH na putu u članstvo Europske unije. 
 

Autor: Služba za medije