Jandroković primio voditeljicu Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Hrvatskoj

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Gordan Jandroković sastao se s voditeljicom Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Republici Hrvatskoj Violetom Simeonovom Staničić. 

Jandroković i Simeonova Staničić razgovarali su o mogućnostima suradnje Sabora i Ureda za informiranje europskoga parlamenta.

Simeonova Staničić predstavila je rad Ureda naglasivši njegove tri osnovne zadaće: rad s predstavnicima medija, suradnju s lokalnim dionicima radi njihove senzibilizacije za europske teme te provedbu projekata i kampanja namijenjenih mladima. Ujedno je najavila i niz konferencija i događanja koja će Ured za informiranje Europskoga parlamenta održati u Zagrebu u prvoj polovini ove godine, uključujući, između ostaloga, javnu tribinu o Garanciji za mlade kao i konferencije o europskome putu Bosne i Hercegovine te Transatlantskom trgovinskom i investicijskome partnerstvu.

Gordan Jandroković izrazio je spremnost na suradnju s Uredom za informiranje Europskoga parlamenta, osobito na projektima usmjerenima na komunikaciju s građanima o prilikama koje donosi članstvo Hrvatske u Europskoj uniji. Posebno je istaknuo važnost edukacijskih projekata koji mogu znatno doprinijeti podizanju svijesti o važnosti europskih tema u javnosti.
 

Autor: Odbor za europske poslove