Josip Friščić primio veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yossija Amranija

Zagreb  - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Josip Friščić primio je u nastupni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yossija Amranija.

Sugovornici su suglasni da su bilateralni odnosi dviju zemalja vrlo dobri i prijateljski. Parlamentarna suradnja također je intenzivna, što potvrđuje i nedavni posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Luke Bebića izraelskom parlamentu, istaknuo je veleposlanik Amrani. Uzvratni posjet predsjednika izraelskog parlamenta Hrvatskom saboru očekuje se početkom 2010. godine, dodao je veleposlanik.

Dvije zemlje imaju mnogo toga zajedničkoga i na mnogim područjima surađuju, ustvrdili su potpredsjednik Friščić i veleposlanik Amrani. Gospodarska je suradnja od izrazite važnosti za obje zemlje, istaknuo je potpredsjednik Friščić. Do sada uspostavljene inicijative na gospodarskom planu između Izraela i Hrvatske pretpostavljaju povećanje trgovinske razmjene na dobrobit obiju zemalja, kazao je Friščić. Turizam je jedna od najvažnijih gospodarskih grana u koju treba ulagati, slažu se Friščić i Amrani.

U nastavku su razmijenjena iskustva unutar poljoprivrednog sektora dviju zemalja, s posebnim osvrtom na znanja i iskustva Izraela koja Hrvatskoj mogu poslužiti za razvoj konkurentne proizvodnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću