Maras primio veleposlanicu Kine Deng Ying

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-kineske međuparlamentarne skupine prijateljstva Gordan Maras primio je u petak u oproštajni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine Deng Ying. 
 
Veleposlanica Deng Ying izrazila je zadovoljstvo razvojem ukupnih, tradicionalno dobrih odnosa Narodne Republike Kine i Republike Hrvatske kao i uvjerenje u uspješan nastavak bilateralne suradnje. S tim u vezi istaknula je kako je ova godina, u kojoj se obilježava 25 godina uspostave diplomatskih odnosa, dodatan povod za intenziviranje suradnje i unaprjeđenje odnosa kroz međusobne posjete izaslanstava, uključujući i susrete na parlamentarnoj razini.
 
Voditelj skupine prijateljstva Gordan Maras istaknuo je da parlamentarna suradnja Hrvatskoga sabora i Svekineskoga narodnog kongresa može znatno doprinijeti razvoju političkih, gospodarskih, kulturnih i drugih odnosa dviju država u čemu važnu ulogu mogu imati i susreti međuparlamentarnih skupina prijateljstva.

Zahvalio je veleposlanici na doprinosu u jačanju bilateralnih odnosa tijekom njezina mandata u Hrvatskoj i zaželio joj mnogo uspjeha u daljnjoj profesionalnoj karijeri.

Autor: Hrvatsko-kineska međuparlamentarna skupina prijateljstva