Marijana Balić sudjelovala na međunarodnoj radionici o kulturnim rutama maslina

Mali Lošinj -  Članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić sudjeluje na međunarodnoj radionici „Kulturne rute maslina kao model za europske vrijednosti, baštinu i održivi razvoj“ koja se održava u Malom Lošinju od 14. do 16. studenoga 2018. godine. 

U okviru hrvatskoga predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe i Srednjoeuropskom inicijativom, a u organizaciji Ministarstva turizma Republike Hrvatske, radionica je okupila predstavnike ministarstava kulture, turizma, vanjskih i europskih poslova, predstavnike zemalja Srednjoeuropske inicijative, predstavnike Programa kulturnih ruta Vijeća Europe te predstavnike različitih institucija vezanih uz kulturu i turizam s ciljem razmatranja europske kulturne baštine, održivog turizma i razvoja lokalne zajednice.

U uvodnom dijelu radionice sudionicima se obratila članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Marijana Balić te istaknula kako je zaštita kulturne baštine i promocija kulturnih ruta jedan od četiri prioriteta hrvatskoga predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe kao bitna značajka europskoga zajedništva i identiteta. Predstavila je i inicijative Hrvatskoga sabora koje doprinose međuparlamentarnoj suradnji na području kulturne baštine i razvoja održivoga turizma te naglasila podršku Parlamentarne skupštine Vijeću Europe u svim aktivnostima koje se provode u okviru kulture i baštine. Napomenula je kako Hrvatska aktivno sudjeluje u devet europskih kulturnih ruta te istaknula njihov doprinos promociji turizma, razvoju lokalnih zajednica i održivom razvoju kao i međukulturnom dijalogu i međusektorskoj suradnji.
 

Autor: Ured za međunarodne i europske poslove