Marijana Petir primila lorda Michaela Waltona Batesa

Zagreb - Predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskoga sabora Marijana Petir primila je u službeni posjet lorda Michaela Waltona Batesa, člana Doma lordova u Parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva i pokretača inicijative „Hod za mir“ pred nadolazeće Olimpijske igre koje će se održati u Londonu 2012. godine. 

Inicijativa se zalaže za primirje na globalnoj razini tijekom održavanja Olimpijskih igara, a svoje izvore pronalazi u temeljima prvih igara koje su se održavale u antičkoj Grčkoj. Lord Bates je krenuo pješice iz Olimpije prema Londonu s ciljem promocije Rezolucije UN-a prema kojoj bi se proglasilo Olimpijsko primirje povodom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Trenutačno se nalazi u Zagrebu gdje je prisustvovao atletskom mitingu „Hanžek“, a zatim nastavlja svoj put pješice prema Londonu.

Predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskoga sabora Marijana Petir s lordom Batesom razmijenila je mišljenja o inicijativama kojima se promovira globalna ideja mira i poticanja visokoetičkih civilizacijskih vrijednosti u suvremenom svijetu, posebice o mogućnostima djelovanja parlamentaraca na tom planu. Zastupnica Petir upoznala je gosta s njegovanjem kršćanskih tradicija i vrijednosti u hrvatskom odgojno-obrazovnom sustavu, ali i u parlamentarnom radu.

Autor: Služba za odnose s javnošću