Marijana Petir primila zamjenika Globalnog vijeća imama Mohammada Tawhidija

Zagreb - Voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Izrael u Hrvatskom saboru Marijana Petir susrela se u ponedjeljak s imamom Mohammadom Tawhidijem, zamjenikom Globalnog vijeća imama. Tawhidi je zagovornik međunarodnog mira te je posvetio svoj život suzbijanju širenja islamističkog ekstremizma. 

Petir i Tawhidi su razgovarali o sigurnosnim izazovima na Bliskom Istoku te borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizama, kao i potrebi zaštite vjerskih manjina diljem svijeta. Usuglasili su se da treba težiti stvaranju uvjeta za dijalog i razvoju novih i inovativnih ideja o tome kako proaktivno unaprijediti toleranciju, različitost i suživot koji će inspirirati generacije.

Tawhidi je u Zagreb stigao iz Rima gdje je sudjelovao na Globalnom summitu lidera, na kojem se razgovaralo o važnosti potpisivanja Abrahamovog sporazuma 2020.Tawhidi i Petir su razgovarali koliko takav sporazum može promijeniti regionalnu paradigmu i potaknuti promicanje suživota i tolerancije na Bliskom Istoku.