Marin Jurjević razgovarao s iranskim veleposlanikom Mohsenom Sharifom Khodaeijem

Zagreb - Član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Iran Marin Jurjević razgovarao je s veleposlanikom Islamske Republike Iran u RH Mohsenom Sharifom Khodaeijem.

U okviru radnog sastanka razgovaralo se o uzvratnom posjetu Međuparlamentarne skupine prijateljstva iranskog parlamenta Republici Hrvatskoj od 26. do 29. lipnja ove godine. Posjet je najavljen za kraj tekućeg mjeseca, a predviđen je niz sastanaka sa zastupnicima Hrvatskoga sabora.

Član Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska – Iran Marin Jurjević podsjetio je na otvorenu inicijativu o uspostavi suradnje između Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta u Shirazu, predloživši intenziviranje razgovora kroz predstojeći posjet. Složivši se s prijedlogom, veleposlanik Mohsen Sharif Khodaei naglasio je kako je i ovaj posjet prilika za produbljivanje dobrih odnosa dviju zemalja.

Veleposlanik Khodaei uputio je poziv Marinu Jurjeviću za sudjelovanje na međunarodnoj konferenciji o terorizmu koja se održava krajem lipnja u Teheranu. Razgovor je zaključen dogovorom o daljnjoj suradnji.

Autor: Služba za odnose s javnošću