Marko Šimić i veleposlanica Maroka posjetili Brodsko-posavsku županiju

Slavonski Brod - Na inicijativu zastupnika Marka Šimića, voditelja saborske Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva, veleposlanica Kraljevine Maroko Noura El Houda Marrakchi posjetila je u četvrtak Brodsko-posavsku županiju, a u programu posjeta sudjelovala je i članica skupine prijateljstva Ljubica Maksimčuk.

Marokanskoj veleposlanici predstavljeni su gospodarski, turistički, kulturni te znanstveni i edukativni potencijali županije u cilju jačanja gospodarske suradnje Republike Hrvatske i Kraljevine Maroko. Marrakchi je tako posjetila Županiju Brodsko-posavsku, gdje se susrela sa županom Danijelom Marušićem i predsjednikom Županijske skupštine i zastupnikom u Hrvatskome saboru Perom Ćosićem, te Strojarski fakultet, Islamsku zajednicu i županijsku gospodarsku komoru. Prilikom posjeta Slavonskom Brodu, veleposlanica je razgledala i zbirku Branka Ružića u gradskoj Galeriji umjetnina te je posjetila Srednju poljoprivrednu školu i Regionalni centar za biotehnološka istraživanja i razvoj Brodsko-posavske županije.

Dogovoreno je da će Marko Šimić koordinirati daljnje korake u svrhu realizacije projekata koji su načelno predloženi prilikom prezentiranja mogućnosti s hrvatske i marokanske strane. Izrazivši svoje pozitivne dojmove o viđenom, veleposlanica Marrakchi naglasila je da će izravnim povezivanjem marokanskih institucija i gospodarskih subjekata s onima u Brodsko-posavskoj županiji pokušati ubrzati ostvarenje komunikacije za koju očekuje da će rezultirati uspostavom suradnje na obostranu korist.