Mateljan primio slovensku veleposlanicu Smiljanu Knez

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-slovenske međuparlamentarne skupine prijateljstva Damir Mateljan primio je u utorak u radni posjet veleposlanicu Slovenije u Republici Hrvatskoj Smiljanu Knez. 

Mateljan je zahvalio veleposlanici Knez na posjetu i istaknuo važnu ulogu parlamentarnih skupina prijateljstva u stvaranju pozitivnoga ozračja i unapređenju suradnje u bilateralnim odnosima Hrvatske i Slovenije. Posebno je istaknuo da postojeća otvorena pitanja između dviju država ne bi smjela biti preprekom zajedničkim interesima i ciljevima te je predložio nastavak i intenziviranje suradnje parlamentarnih skupina prijateljstva Hrvatskoga sabora i slovenskoga Državnog zbora.

Veleposlanica Smiljana Knez čestitala je Damiru Mateljanu na ponovnom imenovanju za voditelja Hrvatsko-slovenske skupine prijateljstva i izrazila zadovoljstvo brojnošću te skupine. Naglasila je kako je glavna zadaća njezina veleposlaničkoga mandata u Hrvatskoj unapređenje ukupnih odnosa kako na političkom tako i na gospodarskom, kulturnom i svakom drugom planu. Pozdravila je prijedlog za daljnjim razvojem međuparlamentarne suradnje i na razini skupina prijateljstva nacionalnih parlamenata. 
 

Autor: Hrvatsko-slovenska međuparlamentarna skupina prijateljstva