Mato Arlović primio veleposlanika Irana Mohammada Fadaifarda

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Mato Arlović primio je u radni posjet veleposlanika Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj Mohammada H. Fadaifarda.

 Konstatirano je da su politički odnosi između dviju zemalja dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. Suradnja na kulturnom planu također je visokorazvijena, jedino je područje gospodarskih odnosa i trgovinske razmjene nedovoljno razvijeno, s obzirom na mogućnosti i visoku razinu političkih odnosa. 

Arlović je naglasio da Hrvatska želi daljnje širenje dobrih i prijateljskih odnosa, istaknuvši da je Iran među prvim državama priznao neovisnost Hrvatske, a zahvalio je i na pruženoj humanitarnoj pomoći za izbjeglice i prognanike. Rekao je da Hrvatska, koja čvrsto zagovara politiku dijaloga i rješavanja svih, pa i najsloženijih pitanja u međunarodnim odnosima mirnim putem, očekuje potporu Irana svojoj kandidaturi za nestalnu članicu Vijeća sigurnosti. 

Usuglašeno je da će uskoro Hrvatski sabor posjetiti izaslanstvo Iransko-hrvatske grupe prijateljstva iranskog parlamenta, a očekuje se i skora realizacija posjeta predsjednika iranskog parlamenta Hrvatskom saboru.

Autor: Služba za odnose s javnošću