Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Armenija održala sastanak s armenskim izaslanstvom

Zagreb - Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska – Armenija na čelu s voditeljem Skupine Davorom Ivom Stierom sastala se u petak s političkim direktorom za EU armenskog Ministarstva vanjskih poslova Tigranom Samvelianom u čijoj je pratnji bio veleposlanik Republike Armenije Ashot Hovakimian sa suradnicima.

Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Stier uvodno je ocijenio bilateralne odnose između dvije zemlje dobrima, te naglasio kako djelovanje  međuparlamentarne skupine prijateljstva također predstavlja potencijal u razvoju tih odnosa.

Osvrnuo se na jučerašnji sastanak ministara vanjskih poslova Hrvatske i Armenije na marginama ministarske konferencije OESS-a u Stockholmu, na sastanke političkog direktora Samveliana u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH tijekom posjeta Hrvatskoj  te današnji sastanak na parlamentarnoj razini, što, kako je naglasio, ukazuje na postojanje dinamike u odnosima dviju država.

Armenska strana detaljno je izvijestila o situaciji vezanoj uz Gorski Karabah kao i na armensko-azerbajdžanskoj granici s posebnim osvrtom na humanitarni aspekt. 

Uz voditelja Skupine Davora Ivu Stiera sastanku su također nazočili: zastupnice Ljubica Maksimčuk i Zdravka Bušić te zastupnici Domagoj Hajduković, Erik Fabijanić i Ivan Ćelić.