Mikulić, Ćelić i Lekaj Prljaskaj primili kosovskoga veleposlanika Gëzima Kasapollija

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-kosovske međuparlamentarne skupine prijateljstva Andrija Mikulić i članovi Skupine Ivan Ćelić i Ermina Lekaj Prljaskaj primili su veleposlanika Kosova u Hrvatskoj Gëzima Kasapollija.

Na početku sastanka veleposlanik Republike Kosova Gëzim Kasapolli predstavio je članovima Skupine prijateljstva osnovne smjernice kojima se namjerava rukovoditi u svojemu mandatu. Posebno je istaknuo potrebu daljnjega dinamiziranja međusobnih gospodarskih odnosa te mogućnost izrade zajedničkih europskih projekata u kojima bi Republika Kosovo nastupila kao zemlja partner.

Andrija Mikulić upoznao je veleposlanika s dosadašnjim aktivnostima Skupine prijateljstva te je iznio konkretne slučajeve operacionalizacije projekata koji su bili rezultati inicijativa članova skupine. Ermina Lekaj Prljaskaj predstavila je dokument hrvatske Vlade -  Operativni programi za nacionalne manjine za razdoblje 2017.-2020, a Ivan Ćelić je iznio niz konkretnih planova vezanih za buduću suradnju parlamenata dviju država na polju javnoga zdravstva. Na kraju sastanka sugovornici su se usuglasili oko zajedničkih aktivnosti koje će poduzeti u prigodi skorašnjeg jubileja – obilježavanja desete godišnjice od proglašenja državne neovisnosti Republike Kosova.

Autor: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska-Kosovo