Milorad Pupovac primio Fransa Timmermansa

Zagreb - Zastupnik u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac primio je zastupnika u nizozemskom parlamentu i člana Odbora za vanjsku politiku Fransa Timmermansa.

Timmermans je uvodno čestitao na postignućima Republike Hrvatske i skorašnjem članstvu u Europskoj uniji, upitavši koja su očekivanja vezana uz članstvo i referendum za članstvo u Europskoj uniji koji se treba održati 22. siječnja 2012. Pupovac je na to rekao da smo imali mnogo vremena za prilagodbu i da su naša očekivanja od članstva realna, a da se na referendumu ne očekuju neka posebna iznenađenja. Spomenuo je da sljedeći tjedan počinje redovno zasjedanje Sabora i da će se tijekom zasjedanja zasigurno raspravljati o članstvu Hrvatske u EU, očekivanjima i razmišljanjima zastupnika. 

Timmermas i Pupovac su se složili da je strateški interes Republike Hrvatske širenje Europske unije na ostale zemlje u regiji, kao garancija trajne stabilnosti i mira u ovoj, inače nestabilnoj regiji. Tijekom razgovora Timmermans je istaknuo i da se natječe za povjerenika za ljudska prava u Vijeću Europe te je izrazio nadu u podršku članova saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Autor: Služba za odnose s javnošću