Milorad Pupovac sastao se s visokim povjerenikom OESS-a za nacionalne manjine Zannierom

Zagreb – Predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Milorad Pupovac primio je visokog povjerenika OESS-a za nacionalne manjine (HCNM) Lamberta Zanniera. 

Sastanku su nazočile i veleposlanica i stalna predstavnica Republike Hrvatske pri OESS-u, UN-u i ostalim međunarodnim organizacijama u Beču Dubravka Plejić Marković te voditeljica Odjela za Zapadnu i Jugoistočnu Europu iz Ureda visokog povjerenika OESS-a za nacionalne manjine Natacha Andonovski Carter. 

Sastanak je održan u sklopu službenog posjeta visokog povjerenika OESS-a za nacionalne manjine Zanniera Hrvatskoj, koji kao novi povjerenik obilazi sve države sudionice.
 
Predsjednik Odbora Pupovac govorio je o zaštiti nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Predstavio je strukturu i položaj nacionalnih manjina kao i zakonski okvir kojim se uređuje to područje. Sugovornici su se osvrnuli na obrazovne programe i modele za nacionalne manjine kao i na provedbu Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina te dogovorili daljnju suradnju. 

Autor: Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina