Milošević i Kosor održali sastanak s povjerenicom Europske komisije Elžbietom Bienkowskom

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević i predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor održali su sastanak s povjerenicom Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i male i srednje poduzetnike Elžbietom Bienkowskom. Na sastanku je sudjelovao i potpredsjednik Odbora za europske poslove Tomislav Saucha. 

U uvodnom dijelu sastanka predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević izvijestio je povjerenicu Elžbietu Bienkowsku o aktualnoj poreznoj reformi Vlade RH koja se uređuje nizom zakona o kojima se danas glasuje u Hrvatskom saboru. Porezna reforma, kao jedan od vladinih prioriteta doprinijet će stvaranju stabilnijeg ekonomskog okružja, istaknuo je Milošević. 

Povjerenica Europske komisije za unutarnje tržište, industriju, poduzetništvo i male i srednje poduzetnike Elžbieta Bienkowska podržala je aktualnu reformu poreznog sustava te je u nastavku predstavila planove Europske komisije za podršku i pomoć poduzetništvu. Područja kao što su unutarnje tržište, industrija, Europska svemirska politika trenutačno su u fokusu našeg rada i tu vidimo značajne prilike za rast gospodarstva, istaknula je Bienkowska. Čvršće povezivanje akademske zajednice s industrijskim i privatnim sektorom s ciljem otvaranja novih radnih mjesta i poticanja uže specijalizacije u smislu odgovora na potrebe tržišta rada, također je jedan od naših prioriteta, dodala je. 

Predsjednik Odbora za gospodarstvo Darinko Kosor također se osvrnuo na novu poreznu reformu RH, istaknuvši kako sadrži set važnih zakona kojima se, između ostaloga, rasterećuju najniže i najviše plaće. Govoreći o potencijalima jedinstvenog tržišta Kosor je istaknuo kako u Hrvatskoj vlada nerazumijevanje svih mehanizama jedinstvenog tržišta te u tom kontekstu ne iskorištavamo sve što bismo mogli.

Razgovaralo se i o važnosti boljeg pristupa potrošača i tvrtki dobrima i uslugama u cijeloj EU te i o drugim modalitetima suradnje između Europske komisije i RH.
 

Autor: Služba za medije