Milošević otvorio seminar „Škola ambasador Europskog parlamenta“ za nastavnike srednjih škola

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević otvorio je u subotu u Kući Europe seminar za nastavnike srednjih škola u sklopu programa „Škola ambasador Europskog parlamenta“. 

Riječ je o programu kojeg provodi Ured za informiranje Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a namijenjen je učenicima i nastavnicima srednjih škola s ciljem obrazovanja o Europskoj uniji i tome što znači biti građaninom Europske unije.

Domagoj Ivan Milošević rekao je da je obrazovanje o Europskoj uniji i za Europsku uniju zajednički interes Hrvatskoga sabora i Europskog parlamenta. Naglasio je da obrazovanje nije isto što i informiranost. Napomenuo je kako nastavnici snose veliku odgovornost jer obrazuju mlade kako da budu odgovorni građani Hrvatske ponosni na vlastitu zemlju, ali istodobno i građani Europske unije. 

Istaknuo je važnost obrazovanja u razdoblju u kojem se Europska unija suočava s brojnim izazovima i promišlja vlastitu budućnost koju će oblikovati, između ostalih, i školovani mladi ljudi. Milošević je govorio i o institucijama EU-a kao infrastrukturi za donošenje odluka na europskoj razini, procesu u kojem sudjeluje i Hrvatski sabor kao nacionalni parlament države članice.

Nastavnicima iz petnaest srednjih škola uključenih u program „Škola ambasador Europskog parlamenta“ obratila se i zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, šef predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Branko Baričević, zamjenik ministra znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak te u ime domaćina voditeljica Ureda za informiranje Europskoga parlamenta u Hrvatskoj Violeta Simeonova Staničić.
 

Autor: Odbor za europske poslove