Milošević primio azerbajdžanskog veleposlanika Gurbanova

Zagreb – Predsjednik Odbora za europske poslove Ivan Domagoj Milošević primio je u četvrtak veleposlanika Azerbajdžana u Hrvatskoj Fakhraddina Gurbanova.

Sugovornici su ocijenili bilateralne odnose vrlo dobrima, o čemu svjedoče i međusobni posjeti na najvišoj razini te zaključivanje važnih bilateralnih sporazuma. 

Veleposlanik Gurbanov prenio je zainteresiranost Azerbajdžana za jačanjem odnosa na području gospodarstva i investicija, posebno u farmaceutskoj i obrambenoj industriji te području poljoprivrede i informacijske tehnologije. S tim u vezi govorio je  i o pripremama za održavanje važnog međuvladinog gospodarskog foruma sljedeće godine u Bakuu koji će biti odlična prilika za međusobno upoznavanje s poslovnim prilikama i potencijalnim poslovnim partnerima. 

Milošević i Gurbanov razgovarali su i o euro-atlantskom putu Azerbajdžana, njegovom članstvu u Partnerstvu za mir i Istočnom partnerstvu te suradnji na području energetike, posebno važnosti multilateralnog projekta Jonsko-jadranskog plinovoda (IAP) koji može doprinijeti energetskoj sigurnosti jugoistočnog dijela Europe. Govorilo se i o situaciji u pokrajini Gorskom Karabahu, pri čemu je Gurbanov apelirao na važnost poštivanja i pune implementacije rezolucija UN-a i OSCE-a.