Miro Kovač izabran za predsjednika Pododbora za NATO partnerstva Parlamentarne skupštine NATO-a

Halifax - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, na čelu s voditeljem izaslanstva  Miroslavom Tuđmanom, sudjelovalo je na Godišnjem zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a u Halifaxu, Kanada.

Zasjedanje je okupilo oko 250 parlamentarnih zastupnika iz ukupno 29 zemalja članica NATO-a, ali i čitav niz delegacija partnerskih zemalja odnosno institucionalnih izaslanstava drugih međunarodnih organizacija koje ondje sudjeluju u svojstvu promatrača. Plenarna sjednica zaokružena je usvajanjem rezolucija i drugih završnih akata o aktualnoj sigurnosnoj problematici od značaja za transatlantsku zajednicu zemalja, kao i izborima novog predsjednika i ostalih čelnika Parlamentarne skupštine NATO-a.

Politički odbor PS NATO-a je na svojoj sjednici održanoj 18. studenoga 2018. izabrao predsjednika Odbora za vanjsku politiku Miru Kovača za predsjednika Pododbora za NATO partnerstva čime je postao prvi član Izaslanstva Hrvatskog sabora u PS NATO-a koji obnaša neku od dužnosničkih uloga unutar parlamentarne dimenzije NATO saveza.
 

Autor: Ured za međunarodne i europske poslove