Miroslav Tuđman i Zdravko Ronko primili polaznike Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

Zagreb - Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman i potpredsjednik Odbora za obranu Zdravko Ronko sa članovima odbora primili su u radni posjet polaznike XIV. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić“ najviša je vojnoobrazovna institucija u RH, koja svojim polaznicima iz nekoliko zemalja osigurava najvišu razinu naobrazbe u oružanim snagama, rečeno je na sastanku. Polaznike Ratne škole predvodio je obnašatelj dužnosti ravnatelja HVU-a i zapovjednik Ratne škole brigadni general Slaven Zdilar. 

Zaželjevši dobrodošlicu, predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Miroslav Tuđman i potpredsjednik Odbora za obranu Zdravko Ronko upoznali su goste s djelokrugom i načinom rada dvaju odbora posebno se osvrnuvši na ulogu parlamenta u sustavu obrane i nacionalne sigurnosti. Miroslav Tuđman otvorio je inicijativu za produbljivanje suradnje parlamentarnog odbora i znanstveno-istraživačkog rada ratne škole „Ban Josip Jelačić“ kroz tematske sjednice Odbora. U okviru razgovora otvorene u brojne teme, među njima i perspektiva obrambene politike Hrvatske u sklopu pristupanja EU, sudjelovanje u međunarodnim mirovnim misijama, pozicioniranje Hrvatske unutar euroatlantskih integracija te jačanje suradnje s partnerskim državama, posebno na razini srodnih parlamentarnih odbora. Razmijenjena su i mišljenja o jačanju informacijske sigurnosti RH te o razvoju nadzornih sustava i sustava kriznog upravljanja. 

Autor: Služba za odnose s javnošću