Najavljen 14. sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora RH - EU

Zagreb - Četrnaesti sastanak Zajedničkog parlamentarnog odbora Republika Hrvatska – Europska unija održat će se u utorak, 11. listopada u Europskom parlamentu u Bruxellesu, izvijestilo je saborsko Tajništvo Zajedničkog parlamentarnog odbora.

Na četrnaestom sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora, u kojem sudjeluju zastupnici Hrvatskoga sabora i Europskog parlamenta, raspravljat će se o preostalim koracima vezanim uz pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji (uz sudjelovanje predstavnika Vlade RH, predsjedajućeg Vijeća EU i Europske komisije), o pripremama za status promatrača i za puno članstvo u Europskom parlamentu, o gospodarskom utjecaju pristupanja Republike Hrvatske jedinstvenom europskom tržištu te o regionalnom učinku pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Izaslanstvo Hrvatskoga Sabora, koje predvodi Marija Pejčinović Burić, sudjelovat će na 14. sastanku Zajedničkog parlamentarnog odbora u sljedećem sastavu: Frano Matušić, Vesna Pusić, Marijana Petir, Ingrid Antičević Marinović, Jerko Rošin, Dubravka Šuica i Mario Zubović i Karolina Leaković. Na sastanku će sudjelovati i predstavnici Vlade Republike Hrvatske: Dražen Bošnjaković, ministar pravosuđa, Vladimir Drobnjak, glavni pregovarač RH s EU i Andrej Plenković, državni tajnik za europske integracije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Poljsku, kao predsjedateljicu Vijećem Europske unije, predstavljat će ministar Grażyna Bernatowicz, državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova, a Europsku komisiju Alexandra Cas Granje, ravnateljica Uprave za proširenje. Saborsko izaslanstvo susrest će se i s potpredsjednikom Europskom parlamenta Miguelom Angelom Martínezom.

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru RH - EU