Neven Mimica primio izaslanstvo Odbora za unutarnje poslove njemačkog Bundestaga

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica primio je izaslanstvo Odbora za unutarnje poslove Bundestaga Savezne Republike Njemačke.

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Neven Mimica uvodno je naglasio da su bilateralni odnosi Njemačke i Hrvatske vrlo dobri. Parlamentarna suradnja dviju zemalja, dodao je Mimica, razvija se na najbolji mogući način.

Sugovornici su razgovarali o dinamici pregovora Hrvatske s Europskom unijom, a potpredsjednik Mimica izvijestio je goste o aktualnostima u završnoj fazi pregovaračkog procesa Hrvatske s Europskom unijom. Bilo je riječi i o poglavlju 23. Pravosuđe i temeljna prava. Mimica je kazao da se Hrvatska dugi niz godina bavi najdugotrajnijim i najtežim reformama, a koje su ujedno i najznačajnije reforme za funkcioniranje uređene pravne države.

Mimica je izrazio nadu da će Hrvatska ostvariti svoj ambiciozni plan, dovršetak pregovora do kraja lipnja ove godine. Njemačko izaslanstvo daje punu podršku hrvatskim ambicijama, zaključio je zamjenik predsjednika Odbora za obranu njemačkog Bundestaga Frank Hofmann.

Sastanak je završen dogovorom o budućoj suradnji. 

Autor: Služba za odnose s javnošću