Neven Mimica primio Parlamentarnu skupinu prijateljstva Francuska - Hrvatska Senata francuskog parlamenta

Zagreb - Predsjednik Odbora za europske integracije mr. sc. Neven Mimica primio je u posjet Parlamentarnu skupinu prijateljstva Francuska - Hrvatska Senata francuskog parlamenta. 
Središnje teme razgovora bile su suradnja dviju država, pristupni pregovori Hrvatske i institucionalne reforme EU. Predsjednik Odbora za europske integracije Neven Mimica zahvalio je na izravnoj i značajnoj podršci koju je Senat francuskog parlamenta pružao Hrvatskoj u  procesu pristupanja Europskoj uniji. Istaknuo je mogućnost dovršavanja pregovora i unutarnjih reformi do kraja 2008. godine, te je izrazio nadu da će do sredine 2009. godine i sama Europa dovršiti svoje institucionalne okvire kako bi se otvorio put ulasku RH u EU. No, ako se taj proces prolongira, dodao je, Hrvatska će tražiti ulazak u EU u okviru drugih političko-pravnih mogućnosti.

Predstavnici Skupine prijateljstva Francuska – Hrvatska Senata francuskog parlamenta obećali su daljnju potporu Hrvatskoj na putu u EU, posebno istaknuvši kontinuirani rad Hrvatske na razvijanju demokratskih institucija i provođenju reformi. Razmijenjena su stajališta o sljedećim koracima Hrvatske u procesu pristupanja Europskoj uniji, te je dogovoreno daljnje intenziviranje suradnje dvaju parlamenata.

Autor: Služba za odnose s javnošću