Održan okrugli stol na temu "Zdravstveni odgoj i obrazovanje u školama"

Zagreb - Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol i članovi Odbora te predsjednik Odbora za obitelj, mladež i šport Davorko Vidović i članovi Odbora održali su okrugli stol pod nazivom ''Zdravstveni odgoj i obrazovanje u školama''. 

Okruglom stolu bili su nazočni predstavnici Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i Ministarstva zdravstva, pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić, predstavnici udruga ''Glas roditelja za djecu" (GROZD) i ''Foruma za slobodu odgoja'' te članovi nevladinih udruga i stručnjaci za ovo područje.

Tema razgovora bila je ''Program zdravstvenog odgoja i obrazovanja'' koji bi se od ove jeseni trebao početi provoditi u hrvatskim školama. Kako je Povjerenstvo za zdravstveni odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u fazi razmatranja ponuđenih programa, a uzevši u obzir i kritike pravobraniteljice za djecu, namjera ovih razgovora bila je ponuditi moguće smjernice za daljnje djelovanje. 

Brojni predstavnici nadležnih institucija i nevladinih udruga iskazali su veliko zanimanje za raspravu o ovoj temi koja svojom važnošću i složenošću zahtijeva daljnji angažman svih sudionika kako bi se pronašlo što kvalitetnije rješenje.

Autor: Služba za odnose s javnošću