Održan prvi sastanak Hrvatsko-grčke međuparlamentarne skupine prijateljstva

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i voditelj Hrvatsko-grčke međuparlamentarne skupine prijateljstva Željko Reiner primio je u posjet otpravnika poslova a.i. grčkog veleposlanstva Georgiosa Kyriakopoulosa. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Odbora za europske integracije i član skupine prijateljstva Daniel Mondekar. 

Reiner je istaknuo kako su odnosi Hrvatske i Grčke vrlo dobri, bez otvorenih političkih i neriješenih pitanja te da imaju perspektivu daljnjeg razvoja, pa je napomenuo područja gospodarske razmjene, kulture i znanosti te ekonomska pitanja. 

Kyriakopoulos je izrazio zadovoljstvo današnjim sastankom te je istaknuo kako Grčka Hrvatsku u Europskoj uniji vidi u kontekstu svoje politike potpore euroatlantskoj integraciji svih zemalja Jugoistočne Europe, pozdravljajući sve prijedloge o jačanju suradnje dviju zemalja zbog vrlo sličnih ekonomskih, kulturnih i znanstvenih pitanja. U tom smjeru razgovaralo se o organizaciji posjeta grčkog Odbora za europske poslove i Grčko-hrvatske skupine prijateljstva Hrvatskom saboru. 

Mondekar je pozdravio dolazak grčkog izaslanstva u jesen ove godine te je predložio da posjet obuhvati susrete s predsjednikom Hrvatskoga sabora i saborskim odborima te sastanke u hrvatskim ministarstvima. Sugovornici su zaključno izrazili optimizam prema budućoj suradnji te je najavljen sljedeći sastanak Hrvatsko-grčke međuparlamentarne skupine prijateljstva po dolasku nove grčke veleposlanice u Zagreb. 
 

Autor: Hrvatsko-grčka međuparlamentarna skupina prijateljstva