Održan sastanak odbora za vanjsku politiku Hrvatskoga sabora i Narodne skupštine Republike Koreje

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za vanjsku politiku Joško Klisović s članovima odbora primio je u četvrtak izaslanstvo Odbora za vanjske poslove i ujedinjenje Narodne skupštine Republike Koreje koji je predvodila predsjednica odbora Kyung-won Na. 

Potpredsjednik Odbora Klisović uvodno je izrazio zadovoljstvo vrlo dobrom bilateralnom suradnjom Hrvatske i Republike Koreje, a o prijateljskim odnosima, kazao je, svjedoči i novčana pomoć Republike Koreje Hrvatskoj za zbrinjavanje izbjeglica tijekom migrantske krize. 

Govoreći o parlamentarnoj suradnji, Klisović je podsjetio na uspješan posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Republici Koreji 2014. godine te izrazio želju da se odnosi na parlamentarnoj razini i dalje dinamiziraju.  

– Hrvatska je  zainteresirana za jačanje gospodarske i trgovinske suradnje, prije svega za povećanje korejskih investicija u Hrvatskoj, ali i veći angažman hrvatskih tvrtki na korejskome tržištu, rekao je Klisović i dodao kako će otvaranje hrvatskoga veleposlanstva u Seulu dati dodatni zamah gospodarskoj suradnji. 

Predsjednica Odbora za vanjske poslove i ujedinjenje Kyung-won Na podsjetila je na vrlo dobre odnose dvaju parlamentarnih odbora za vanjsku politiku te također istaknula interes Republike Koreje za jačanje bilateralnih odnosa u područjima gdje još nisu iskorištene sve mogućnosti.  

– Republika Koreja je zainteresirana i za jačanje obrambene suradnje, tj. vojne industrije, naglasila je Kyung-won Na.   

Na sastanku je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom na području turizma, kulture, znanosti i visokoga obrazovanja te nedavno potpisanim Sporazumom o zračnome prometu.
 

Autor: Služba za medije