Peđa Grbin primio veleposlanicu Alžira Feridu Aiouaze

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-alžirske međuparlamentarne skupine prijateljstva Peđa Grbin sastao se u ponedjeljak s veleposlanicom Alžirske NDR u Republici Hrvatskoj Faridom  Aiouaze. 
 
Grbin i alžirska veleposlanica ocijenili su bilateralne odnose dviju zemalja dobrima i prijateljskima, usuglasivši se kako je suradnju potrebno osnažiti, kako na gospodarskom, tako i na poljima sigurnosti i borbe protiv terorizma. Razgovaralo se i o trenutnoj političkoj situaciji i sigurnosnim izazovima na području sjeverne Afrike. Veleposlanica Aiouaze podsjetila je na alžirska iskustva u borbi protiv terorizma, naglasivši kako ista mogu biti korisna za Republiku Hrvatsku, ali i jugoistočnu Europu, te je pozvala na  razmjenu iskustava  u tom području.
 
Međuparlamentarnu suradnju Peđa Grbin vidi kao jedan od načina uspostavljanja buduće bliskije suradnje dviju država koja treba biti, kako je naglasio, ambicioznija i doprinijeti jačem povezivanju Hrvatske i Alžira na svim poljima od interesa za obje države.  
 
Sudionici sastanka su zaključili kako je osim intenziviranja bilateralnih odnosa potrebno ustrajati i na održavanju kontinuiteta i unaprjeđivanju suradnje u području gospodarstva.

Autor: Hrvatsko-alžirska međuparlamentarna skupina prijateljstva