Peđa Grbin sudjelovao na sastanku Odbora za političke poslove Parlamentarne dimenzije SEI-ja

Sofija - Voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj dimenziji Srednjoeuropske inicijative (PD SEI) Peđa Grbin sudjelovao je na sastanku Odbora za političke poslove PD SEI-ja koji je održan u Sofiji 10. i 11. veljače. Na sastanku su sudjelovali predstavnici osam zemalja članica, a središnja tema bila je "Europski integracijski procesi u regiji Zapadnog Balkana - sinergija i perspektive".

Sudionici sastanka podržali su perspektivu približavanja Europskoj uniji šest zemalja zapadnog Balkana, a zastupnik Grbin koji je aktivno sudjelovao u raspravi podsjetio je pritom na predstojeće hrvatsko predsjedanje EU-om u prvoj polovici 2020. godine te da će proširenje Europske unije biti jedan od prioriteta predsjedanja uz poštivanje potrebnih kriterija.

Na kraju sastanka usvojeni su zaključci u kojima se još jednom naglašava uloga  PD SEI-ja u regionalnoj suradnji s prioritetnim fokusom na podršku eurointegracijskim procesima na zapadnom Balkanu, ali i u širem smislu.

Na kraju sastanka talijansko je predsjedništvo PD SEI-ja najavilo održavanje sastanka Parlamentarnog odbora PD SEI-ja u Trstu krajem svibnja 2019., kada će vjerojatno biti izmijenjen Poslovnik PD SEI-ja.