Potpisan Protokol o suradnji Hrvatskog sabora i Skupštine Crne Gore

Zagreb – Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević i predsjednik Odbora za europske integracije crnogorske Skupštine Adrijan Vuksanović potpisali su u petak Protokol o suradnji dvaju odbora.

Imajući u vidu zahtjevan proces pristupanja Crne Gore Europskoj uniji i razvoj dobrosusjedskih odnosa, Protokol o suradnji potpisan je sa željom za jačanjem suradnje uz zajedničku snažnu posvećenost europskim integracijama i temeljnim europskim vrijednostima. 

Osnaživanje uloge nacionalnih parlamenata u promicanju demokratskih i europskih vrijednosti, daljnja demokratizacija zemalja Jugoistočne Europe, ostvarivanje zajedničkih interesa na europskoj razini te osnaživanje uloge građana i parlamentarnih zastupnika u procesu europskih integracija glavni su ciljevi  potpisivanja Protokola. 

Stoga su se potpisnici, između ostaloga, obvezali na snažniji međuinstitucionalni dijalog i razmjenu informacija i stavova s ciljem zajedničkog djelovanja dvaju parlamenata na europskoj razini, prijenos stručnih iskustava iz procesa pristupanja Europskoj uniji i provedbe europskog zakonodavstva, kao i na jačanje podrške građana članstvu u Europskoj uniji.
 

Autor: Služba za medije