Potpredsjednik Europske komisije Frattini službeno posjetio Sabor

Zagreb - Članovi Odbora za zakonodavstvo, Odbora za pravosuđe i Odbora za europske integracije primili su u službeni posjet potpredsjednika Europske komisije i povjerenika EK za pravdu, slobodu i sigurnost Franca Frattinija.

Članovi odbora za zakonodavstvo, pravosuđe i europske integracije uvodno su izložili nadležnosti i rad svojih odbora u Hrvatskom saboru. Potpredsjednik Europske komisije Franco Frattini konstatirao je značajan napredak Hrvatske u borbi protiv korupcije i suzbijanju organiziranog kriminala. Ukazao je na mogućnost poboljšanja praktičnih rezultata s obzirom na reformu pravosuđa kako bi se znatno smanjio broj neriješenih slučajeva i dugotrajnost sudskih postupaka. Istaknuo je nužnost neovisnosti sudstva i odgovornost prema javnosti. 

Razgovaralo se i o regionalnoj suradnji. Potpredsjednik EK istaknuo je važnost RH u promicanju regionalne suradnje, što predstavlja i ključni prioritet za Europu po pitanju sigurnosti. Kao važan parametar daljnjeg približavanja Hrvatske EU istaknut je politički konsenzus svih stranka u Hrvatskom saboru.

Autor: Služba za odnose s javnošću