Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner sudjelovao na svečanosti dodjele Državne nagrade tehničke kulture

Zagreb – Potpredsjednik Hrvatskoga sabora i član Odbora za dodjelu nagrade „Faust Vrančić" akademik Željko Reiner nazočio je svečanoj dodjeli Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ koja je danas održana u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Na svečanosti je dodijeljena nagrada za životno djelo, deset godišnjih nagrada pojedincima te tri godišnje nagrade udrugama tehničke kulture. Nagrade je uime Ministarstva znanosti i obrazovanja uručila ministrica Blaženka Divjak, a uime Odbora za dodjelu nagrade predsjednik Odbora Zdenko Kovačić.

Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić" utemeljena je Zakonom o tehničkoj kulturi i dodjeljuje se od 1992. godine pojedincima, udrugama i drugim pravnim osobama za iznimna postignuća u djelatnosti tehničke kulture, za trajan doprinos i ukupnu djelatnost u razvoju tehničke kulture, kao i za iznimne rezultate trajne vrijednosti na unaprjeđivanju i razvoju znanstvenog i tehničkog opismenjivanja.

Svečanosti dodjeljivanja Državne nagrade prisustvovala je i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Hrvatskoga sabora Vesna Bedeković.

Autor: Ured predsjednika Sabora