Potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Darko Horvat primio korejskog veleposlanika Won-sup Parka

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Darko Horvat održao je sastanak s veleposlanikom Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Won-sup Parkom.

Zastupnik Horvat iskazao je nadu u jačanje gospodarske suradnje između dvije zemlje, posebno korejskih investicija u hrvatsko gospodarstvo te je veleposlaniku uručio Katalog investicijskih projekata Republike Hrvatske. Istaknuo je kako Međimurska županija, iz koje dolazi, ima nekoliko poduzetničkih zona koje su u potpunosti pripremljene za ulaganja te da nema administrativnih prepreka za potencijalne ulagače. Usporedio je uvjete ulaganja u Međimurje s onima u Austriji ili Bavarskoj, naglasivši kako Grad Prelog izdaje dozvole investitorima istoga dana kada predaju zahtjev.

 – Hrvatski poduzetnici prepoznaju kvalitetu korejskih proizvoda te ovom prilikom pozivam korejske tvrtke koje pretendiraju prema europskom tržištu da izaberu Hrvatsku za svoja sjedišta, rekao je Horvat. Dodao je kako gospodarska suradnja ne počiva samo na velikim strateškim investicijama, već treba poticati ulaganje u mala poduzeća i obiteljska gospodarstava koja s dobrim strateškim planom mogu prerasti u srednja i velika poduzeća.

Potpredsjednik Odbora pozvao je veleposlanika na gospodarski forum koji će se održati 24. studenoga u Prelogu, što je veleposlanik prihvatio. Veleposlanik Won-sup Park zahvalio je na hrvatskom interesu oko gospodarske suradnje s Korejom te uputio poziv Hrvatsko-korejskoj međuparlamentarnoj skupini prijateljstva za posjet Republici Koreji iduće godine koji će, kako je rekao, još više očvrsnuti odlične parlamentarne odnose dviju zemalja, te potaknuti čvršću komunikaciju hrvatskih i korejskih poduzetnika.

Autor: Odbor za međuparlamentarnu suradnju