Potpredsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Grbin održao sastanak s nizozemskim veleposlanikom Voskampom

Zagreb - Potpredsjednik Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Hrvatsko sabora Peđa Grbin sastao se u utorak s veleposlanikom Kraljevine Nizozemske u Republici Hrvatskoj Hendrikom Janom Voskampom s kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima dviju država te o trenutačnoj situaciju u Europskoj uniji, koje su Hrvatska i Nizozemska članice. 

Obostrano su potvrđeni vrlo dobri i prijateljski odnosi dviju država, a posebna pažnja tijekom razgovora posvećena je činjenici da će Hrvatska 2020. godine preuzeti predsjedanje Europskom unijom. 

Osim o bilateralnim odnosima razgovaralo se i o odnosima s državama u hrvatskome susjedstvu koje nisu članice Europske unije. Potpredsjednik Odbora Grbin ukazao je na potrebu nastavaka inicijativa za proširenjem Europske unije, dok je veleposlanik Voskamp predstavio stajališta Nizozemske o daljnjem proširenju Unije. Također, razgovaralo se i o situaciji u Bosni i Hercegovini te odnosu Hrvatske prema toj državi, kao i o nedavno provedenim izborima u Bosni i Hercegovini.